Carvingiem, czyli rzeźbieniem w warzywach i owocach zajmuję się od 2004 roku.
Od 2005 roku, jako pierwszy w Polsce przeprowadzam szkolenia dla różnych firm, instytucji, stowarzyszeń, szkół gastronomicznych (m.in. Akademia Carvingu Borner Konstancin - Jeziorna, Europejska Grupa Doradcza z Kalisza, Gmina Mogilno, Stowarzyszenie Miłośników Pustelni Złotego Lasu w Rytwianach, Urząd Gminy Radzyń Podlaski, Lokalna Grupa Działania Dolina Sanu z Sanoka, oraz wielu innych), dzięki czemu grono przeszkolonych przeze mnie osób obejmuje ponad kilka tysięcy absolwentów z całej Polski, którzy poznali podstawowe tajniki tej sztuki i rozpoczęli własną przygodę z carvingiem.
Jestem jednym z założycieli, jak również i członkiem zarządu Carving Team Poland – Polska Grupa Carvingowa stowarzyszenia zrzeszającego elitę polskiego carvingu.
W 2007 roku wraz z Markiem Rybackim wydałem pierwszą polską książkę o carvingu „Fantazje z warzyw i owoców”. Ponadto jestem absolwentem Carving Institute w Bangkoku oraz organizatorem Mistrzostw Polski w Carvingu.
Pozdrawiam
Dariusz Ślusarczyk
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz