Materiał: jabłko
Połówkę jabłka nacinamy na bardzo cienkie plasterki grubości około 1-2 mm
Nacięte plasterki wkładamy do roztworu wody z solą ( 2 łyżki stołowe soli na szklankę wody).
Po upływie kilku minut plasterki staną się elastyczne.
Po upływie kilku minut plasterki staną się elastyczne.
Jeden z mniejszych plasterków zwijamy w rulon
Na pierwszy plasterek nawijamy drugi o podobnej wielkości.
![Carving w warzywach i owocach. carving](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vXVjZeXtVVO-ufJ6GyN7r3GbVradd2hDbCkkz3MoorZkYCRXyfQ2_Vnyf2dZC3yHaWaZD5uwvIqK1cEDcEEu4grfBRNfataGv36UD0n2YpG2J-UN-VXkyxV4ysaK_TaBRjv12UE9EDESiD3eCMhfAlPbU=s0-d)
![Carving w warzywach i owocach. carving](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_syGYKchoHdVG8ggKURII_noWJBE0oDiZQlGsnFuGrRA2d1STOB_SA6jiADG5pf0i8RPQG7Bv_RCZ5QJcPvinbAGatoF4EVsuiyV2onAkbnUTReio3BlR240nOFDpq-egUxPfObiVsr6RDG72k4Hf-mRw=s0-d)
Następnie nakładamy trzeci plasterek i kładziemy naszą dekorację skórką jabłka na deskę
tak jak pokazano na zdjęciu.
![Carving w warzywach i owocach. carving](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_thheU63Pe9rqkXFouNv4qDJDUpbP6sIihLBMC9h_-Z0rZxIwc8zLQxg6T-aXDPIW1m3fp3wbRjBC3M17aZ2JnHjjMIWkWiMCdla77jULr30w27trlmQ06nguul_94lSa9EiK0ct-aQcfKKkw7OLVwqQg=s0-d)
tak jak pokazano na zdjęciu.
Zaczynając od najmniejszego nakładamy plasterki tak aby drugi zachodził na pierwszy
czyli na tak zwaną zakładkę.
![Carving w warzywach i owocach. carving](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vrCzRC6Sd4ANwqBW296cL62RLizQvaQ6CtHo348TCWwn6LBxGd9bBnzY5gb6bZqM60b8TkHPs5oScJgeGlQx39VMuMLwdw-eUwBXEs_chljy6whGm_d4KeWOK22WWkoWNIPmS5fYuxtWif0bpGXQ3OxIs=s0-d)
czyli na tak zwaną zakładkę.
Wkładamy nóż pod dekorację i układamy ją na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz