Dodaj napis |
Robiąc surówkę, sałatkę czy inne danie z kapusty pekińskiej zostaje nam odziomek, który przeważnie wyrzucamy.
A szkoda, bo z tego kawałka można wykonać bardzo atrakcyjną dekorację.
Zobaczcie jak ją wykonać.
Zobaczcie jak ją wykonać.
Materiał: kapusta pekińska
Potrzebne narzędzia: dłuto w kształcie litery"V"
Przecinamy kapustę na około 1/3 wysokości licząc od odziomka.
Przykładamy dłuto pod niewielkim kontem z brzegu liścia i prowadzimy
cięcie do miejsca, w którym zaczyna się zaokrąglona część kapusty.
Następne cięcie wykonujemy obok poprzedniego i tak obieramy odległość
między nimi, aby na końcu płatki delikatnie się przecięły.W ten sposób
nacinamy cały liść.
Pozostałe liście nacinamy w identyczny sposób jak pierwszy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz