31 mar 2016

Sos pomidorowy.

Autor: tu-tusia
Źródło: http://polkazprzyprawami.blogspot.com/2013/11/shoarma-domowa-mieszanka-przyprawowa.html
Składniki:
  • 1/2 puszki pomidorów lub 2 pomidory obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę
  • 1 mała cebulka posiekana w drobną kostkę
  • zmiażdżony 1 ząbek czosnku
  • kawałek drobno posiekanej ostrej papryczki
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • miód lub cukier oraz ocet balsamiczny do smaku
Rozgrzać w rondelku olej i podsmażyć cebulkę na złoty kolor. Dodać czosnek, smażyć minutę i dołożyć pomidory. Smażyć ok 20 minut - do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz